Halloween

Och så var det Halloween igen.
Haha som varje är ingen i min familj säker på vilken dag det är, så idag som så många gånger innan hade vi lurat i min lillebror att planera att gå "bus eller godis" imorn och nu för säg två timmar sedan när jag kom hem och hade trovärdig information om att det var idag, var det redan försent och Måns (lillebror) är helt förkrossad.
Men eftersom han har den bästa stora systern i världen har jag redan ordnat lite och gömt godis godispåsar runt om i huset + en liten skattjakt så det ordar sig nog :D

Halloween är verkligen den "högtid" om man kan kalla den det, som jag bryr mig minst om, fast det förstås det gäller väl nästan hela Svenska folket.
Det kommer liksom alltid vara USAs grej.
Även fast jag måste erkänna att jag tycker Halloween är kul :)

Den läskigaste bilden jag hade :D


En låt

Jag lyssnar precis på Cat Stewens "Father and son" som jag lärde känna genom filmen "The boat that rocked".
När jag hittar en riktigt bra låt på tex youtube kan jag inte sluta lyssna på den, jag bara lyssnar på den om och om igen, och när jag äntligen byter så sitter jag (samtidigt som jag då lyssnar på en ny låt) och tänker på hur riktigt bra den Där låten var och så måste jag byta tillbaks igen.
Så är det just nu :)
Jag har aldrig varit bra på att lära mig låttexter, eller ja jag kan lära mig dom om jag verkligen försöker, att jag skriver ut texten från datorm och bara fokuserar på en låten, ändå kan det ta flera, flera dar innan den verkligen sitter och att jag kan lita på att jag verkligen kan den.
Jag har alltid varit så imponerad av tex en av mina vänner vid namn Matilda som tycks kunna varje låt man sjunger på, hon behöver nästan bara höra låten ett par gånger på radion och så vips så kan hon den bara så där...
*Suck*

Iallafall tillbaks till "Father and Son", som jag sa så sitter jag och lyssnar på den nu och jag försöker nu lära mig den genom att följa mitt eget första steg i listan "Emmas sätt att lära sig en låt", som då är att lyssna på den på youtube och ha lyrics till låten.
Men den som nu är snabbtänkt har nu redan räknat ut att jag lite smått gett upp eftersom jag sitter och skriver blogg i stället för att som det var tänkt, titta på låtens text på youtube.

Min tanke på anledningen till att lära mig låten, förutom att det helt enkelt är kul att lära sig den är faktist att jag tänker mig sjunga den här låten på en sån här "film scen" när det sitter ett antal människor som sitter tillsammans och bara umgås (utomhus!)( inte för många) som sitter i

Alternativ 1: I en halv cikel typ och tittar ut över någonting.

eller

Alternativ 2: I en cirkel runt en eld.

Det ska helst oxo vara någon som har en gitarr.
I ett sånt läge vill jag kunna den här låten.

"Father and son" :

Father
Its not time to make a change,
Just relax, take it easy.
Youre still young, thats your fault,
Theres so much you have to know.
Find a girl, settle down,
If you want you can marry.
Look at me, I am old, but Im happy.

I was once like you are now, and I know that its not easy,
To be calm when youve found something going on.
But take your time, think a lot,
Why, think of everything youve got.
For you will still be here tomorrow, but your dreams may not.

Son
How can I try to explain, when I do he turns away again.
Its always been the same, same old story.
From the moment I could talk I was ordered to listen.
Now theres a way and I know that I have to go away.
I know I have to go.

Father
Its not time to make a change,
Just sit down, take it slowly.
Youre still young, thats your fault,
Theres so much you have to go through.
Find a girl, settle down,
If you want you can marry.
Look at me, I am old, but Im happy.
(son-- away away away, I know I have to
Make this decision alone - no)
Son
All the times that I cried, keeping all the things I knew inside,
Its hard, but its harder to ignore it.
If they were right, Id agree, but its them you know not me.
Now theres a way and I know that I have to go away.
I know I have to go.
(father-- stay stay stay, why must you go and
Make this decision alone? )


Böcker <3

Hinner inte skriva något eget första inlägg eftersom bästa vännen Emilia gett mig ett uppdrag jag inte kunnat tacka nej till.
Uppdraget går ut på att skriva ett inlägg som hon bestämt tema till, och temat blev citerat direkt från facebook  " Du ska skriva om din kärlek till böcker. Alltså varför du älskar böcker och vad du (typ) "ser" i böcker," slut citerat.
Så min kärlek till böcker alltså:

Jag älskar,som så många andra böcker.
Jag har alltid varit en boknörd och hittar alltid en bok i bibblan och när jag väl tar mig tid till att läsa eller när jag hittar just Den boken så läser jag oxo ut den väldigt fort.
Jag är en sån person  som inte behöver lugnt runt sig för att kunna läsa (eller ja oftast iallafall :)) så jag har lätt för att komma in i en bok, det är just den biten jag älskar, att komma in i en bok, att utan att tänka på det leva i boken.
Har ni känt den här känslan när boken tar över en så pass att nästan det enda man bryr sig om är att få reda på vad som händer i nästa kapitel, att man i skolan går runt och tänker på vad som kommer att hända, om han tex verkligen kommer att dö där på slagfältet eller om någon kommer och hjälper honom, om hon kommer att välja att fly med sin älskade eller om hon kommer stanna.
Så känner jag ibland, när jag verkligen hittar en sådan är Bok och jag verkligen älskar den.
Det är som en drog att få känna den där känslan av att tillhöra boken/att leva i den.
Det var säkert inte den första gången jag kände så men det är en gång jag verkligen minns, det var när jag lånat "Eragron" på ljudbok hem och börjat lyssna. Det var nog första gången jag lyssnade på ljudbok och jag blev ganska snabbt helt fast.
Jag minns att jag när gick i skolan att jag tänkte ungefär så här:
"Liten stund till, när jag kommer hem ska jag äntligen få höra fortsättningen (!) gu vad jag längtar. Undrar om ........"
Nu är Arvtagaren (eragorn serien) en av mina absoluta favorit böcker <3
Just nu tycker jag inte riktigt att jag kan stå för det jag skriver, jag har inte läst ut en bok på säg en månad och jag är försenad med återlämning på bibblan men jag lovar det ska bli bättre :)


RSS 2.0